ИСТАНБУЛ-феерия от лалета .2-дневна

0
Цена
от100 лв.
Цена
от100 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

228
 • 2 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 14.04.2018г.
 • От ВАРНА и БУРГАС

Уикенд в ИСТАНБУЛ-феерия от лалета 2018

                        2 дни / 1 нощувка със закуска                                       
14-15.04.2018 г.     ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА                      ЦЕНА – 100,00 лв

1-ви ден: Отпътуване в 00,30ч.Бургас,бензиностанция ОМВ до х-л МИРАЖ. *За пътуващите от АЙТОС 13.04.2018г в 23,00ч.Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой.Сутринта пристигане в Истанбул. Свободно време.Нощувка.

*09.00 ч. Обзорна автобусна обиколка на Истанбул с посещение на най-красивия парк през април-парка Емирган /с доплащане/ – Хиподрума с Египетския обелиск и Змийската колона,Синята джамия, двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог” Продължаване към парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони и… лалета. В парка е устроен и пазар за цветя и е любимо място за пикник на местните жители, до самия бряг на Босфора.Посещение на новооткритата българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г. и изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени с кораб до тук/ .

*В 14.30 ч. Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – с местен екскурзовод на български език – около 3 часа. „Долма бахче сарай” е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.

*В 20.30 ч. „Посещение на атракционно заведение “Гар Казино” – вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, две напитки по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци.

Или Вечерен круиз по Босфора – включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до и от  пристанището.Нощувка.

2-ти ден: Закуска.Освобождаване на хотела.Свободно време или:

*В 08.30 ч. Разходка с корабче по Босфора –1,5 часова разходка –по Залива Златен рог,покрай европейския и азиатския бряг на Босфора.Посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.

*Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост се намира и магазин IKEA.Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в  Бургас и Айтос.

Цената,калкулирана при 40 туриста се включва:

-> транспорт с лицензиран автобус и отпътуване от Айтос и Бургас 

-> пътни и гранични такси, паркинг;

-> 2 нощувки със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул; 

-> водач от агенцията по време на пътуването; 

Цените НЕ включват доплащане за:

-> за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г. – 5,00 лв.; за лица 70-84.99 г. – 6.00 лв.;

-> единична стая – 60,00 лв.;

-> дете до 12 г. с двама възрастни в стая– 80,00 лв.;

-> отпътуване от Варна – 30,00  лв /трансфер се осъществява при минимум 6 туристи/;

-> входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и билети за градски транспорт;

-> допълнителните мероприятия:  

* Обзорна автобусна обиколка на Истанбул и парка Емирган – цена в размер на 30 лв.*/15 €**  на човек и включва: автобусна обиколка и  местен екскурзовод на български език.

* Разходка с корабче по Босфора – цена в размер на 38,00 лв./20 € на човек и включва: трансфер до пристанището, разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

* Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” /„Турския Версай”/ – цена в размер на 58,00 лв./30 € на човек и включва: трансфер, местен гид на български език; входната такса за двореца; ≈ 3,5 ч.

* Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 78 лв./40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

*Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане в офиса на фирмата или оторизираните й агенти;  деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка;

 Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 25 туристи.

Допълнителна информация:

 • Необходими документи за пътуване –вялиден задграничен паспорт, валидна мин.2 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Групама Застраховане” АД, застрахователна полица № 7500170000569/22.09.2017г

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Карта

 

Снимки