БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ и ПЕРЛИТЕ НА АВСТРИЯ

0
Цена
от975 лв.
Цена
от975 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6141
 • 7 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 26.08.2023г.
 • От Варна, Бургас,Ст.Загора, Пловдив и София

 БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ и ПЕРЛИТЕ НА АВСТРИЯ

Залзбург–ПЕРЛИТЕ НА АВСТРИЯ/Бад Ишъл–Халщат-
Сент Гилген/-замъците Херенхимзее,
Нойшванщайн и Линдерхоф-
Мюнхен-Виена

Дата –26.08.2023г                              ЦЕНА –   975,00 лв.

ПЪРВИ ДЕН-Отпътуване от Бургас в 01,00ч по маршрут Стара Загора-разклона на АМТракия в 02,45ч,Пловдив-04,00ч,София 06,30ч. Бенциностанция ОМВ но бул.Сливница,посока Калотина.Преминаване на ГКПП Калотина-Ниш-Белград-Загреб.Нощувка в района на Загреб.

*Възможност за отпътуване от Варна на 13.08.2020г в 22,30ч./с доплащане/.

ВТОРИ ДЕН-Закуска.Отпътуване за Австрия.Пристигане в Залцбург. Разглеждане  на градините Мирабел,с неповторима панорама към стария град и крепостта Хьоензалцбург- най-добре запазената средновековна крепост в Европа.Пешеходна разходка по улица“Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, “Резиденплац”, “Моцартплац „ до катедралата“Св.Петър”, Нощувка в района на Залзбург.

ТРЕТИ ДЕН–Закуска.Отпътуване за Бад Ишъл – културен  и географски  център на регион Залцкамергут. Един от най-прочутите балнеологични курорти в Горна Австрия, известен с красивата си природа и планински езера. Възниква в началото на 19 век, когато саламурата влиза в употреба за медицински цели, Ишл скоро се превръща в модерен спа курорт с видни гости. Посещение на Императорската вила – лятната резиденция на хабсбургския император Франц Йозеф I. Точно в този курорт владетеля среща през 1853 г. среща любовта в лицето на своята петандесетгодишна братовчедка – красивата Елизабет от Бавария. Тази вила има огромно историческо значение и място в световната история. Именно в нея Франц Йозеф подписва декларация, с която Австро-Унгарската империя обявява война на Кралство Сърбия на 8 юли 1914 г. с което се поставя началото на Първата Световна война, в която империята загива.Отпътуване за Халщат-„Перлата на Австрия”, разположен на брега на едноименното езеро, защитено от стръмните и изключително красиви склонове на алпийския планински масив Дахщайн. Дивно красивата планинска верига възхищава с монументалността на природните си образувания. Къщичките са се сгушили стена до стена на самия ръб на езерото, а някои от тях се простират дори и над водната повърхност, носени  от стабилни дървени подпори.  През 1996г., градът е обявен от ЮНЕСКО за културно наследство от световно значение.  На връщане престой в центъра на Ст. Гилген – родното място на Ана Мария, (майка на великия композитор Моцарт).Градчето е разположен на езерото Волфгангзее Връщане в хотела в района на Залзбург. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН-Закуска. Отпътуване за eзерото Химзеe (най-голямото езеро в Бавария).Посещение на двореца Херенхимзеe, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел (билетът за корабчето и двореца не е включен в пакетната цена на екскурзията). Продължаване към Мюнхен.Нощувка в района.

ПЕТИ ДЕНЗакуска. Разглеждане на замъците Нойшванщайн и Линдерхоф, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау  – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 8,00 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3,50 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка).Замъка Нойщванщайн – „лебедовия замък”, послужил за декор на Уолт Дисни, най-известния замък на Людвиг ІІ. И Линдерхоф – единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе и е негов любим замък..Нощувка в района на Мюнхен.

ШЕСТИ ДЕН-Закуска.Програма в баварската столица –Мюнхен – разглеждане на Мариенплац, Старото и Новото кметство с пеещия часовник, Музея на играчките, катедралата Фрауенкирхе и др.Отпътуване и нощувка  в  района на Саттледт/Австрия.

СЕДМИ ДЕН  Закуска.Отпътуване със спирка в столицата на Австрия – Виена Туристическа програма – панорамна обиколка с местен екскурзовод,/ с доплащане/-цветните къщи на архитекта Хундервасер, дворците Белведере и Хофбург/отвън/,пешеходната улица Грабен,Колоната на Чумата,катедралата Св.Стефон и др.Отпътуване за България.Нощен преход.*Пристигане на 8-мия ден вечерта.

В цената са включени: транспорт с автобус 3*, гранични и пътни такси, посочените 6 нощувки + закуски в хотели 2/3*,водач-представител от агенцията по време на пътуването.

В цената не са включени:

 входните таксите на посещаваните обекти и корабчета;

– еднодневна екскурзия до замъците Нойшванщайн и Линдерхоф – 55,00 евро – включва транспорт в двете посоки, входна такса за двата замъка с аудиогид и такса резервация,

– еднодневна екскурзия до Бад Ишъл – Халщат – Ст. Гилген – 20,00 евро + входни такси

 – посещение на замъка Херенхимзее – 28,00 евро, включващ билет за корабчето до Херенинзел + вход за замъка и такса резервация

-медицинска застраховка – 10,00 лв за лица до 70г

– настаняването в единични стаи – 180,00 лева

*Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат от България,мен.14 дни преди отпътуването

Срокове и Условия

Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 3 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване

Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането

Плащания

до 1 дни след Резервация 50% от стойността на пътуването / на човек

до 30 дни преди Тръгване 100%

Неустойки

за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 50% от стойността на пакета

за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 60%

за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%

за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Допълнителна информация:

 • Офертата важи при 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
 • Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Клиентът трябва при пандемия да спазва въведените от страните указания и е информиран, че при въвеждане на изисквания за тест,ваксина или други изисквания.
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД ЕВРОИНС

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

МОЛЯ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ И СЪС СТАНДАРТНИЯ ФОРМУЛЯР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ДОГОВОРИТЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ стандартен формуляр по директива

Снимки