БУДАПЕЩА-СОЛНИТЕ МИНИ ВЕЛИЧКА-КРАКОВ БАНСКА БИСТРИЦА

0
Цена
от459 лв.
Цена
от459 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

357

БУДАПЕЩА-СОЛНИТЕ МИНИ ВЕЛИЧКА-КРАКОВ
БАНСКА БИСТРИЦА

4 нощувки със закуски

Дата:26.10.2021                                                     Цена: 459,00 лв.

1 денОтпътуване от Варна в 13,30ч./с доплащане 30,00 лв/ Бургас в 16,00ч ,бензиностанция ОМВ до Метро по маршрут Ст.Загора,Пловдив 19,30ч. автомагистрала Тракия бензиностанция Шел/Хехи, София 21,45ч.паркинга пред ЖП гара София/Билла –ГКПП Калотина.Транзитно пътуване през Ниш – Белград – Будапеща.

2 ден-Сутринта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Програма в града с местен екскурзовод /доплащане 10,00 евро/ – Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36-метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия;хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала  ”Св. Матияш”наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време из ”Ваци” – пешеходна улица, с най – популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав. По желание разходка с корабче по река Дунав /доплащане 20,00 евро/. Настаняване в хотел след 17.00ч. Нощувка.

3 ден-Закуска.В 07,30ч отпътуване за Полша. Попътна спирка за разглеждане на един от бисерите на ЮНЕСКО -подземните галерии на солните мини Величка /доплащане за входна такса за мините – 100 PLN/.В тях е добивана каменна сол от 13 век От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 км на 9 етажа, достигащи 327 м под земята. Днес туристи се допускат до 130 м под земята и по време на тура се наблюдават скулптури от солни кристали, барелефи, параклиси, езера и изложбени зали. .Настаняване в хотел 3* в района на Краков. Нощувка.

4 ден-Закуска.Пешеходна панорамна разходка с местен екскурзовод /доплащане 15,00 евро/ – замъкът „Вавел“ – сърцето на града, седалище на кралската власт до 17 век; Катедралата, в която са короновани полските крале; красивата готическа църква от 14 век „Дева Мария“, известна със своя великолепен дървен олтар; Старият град с главния пазарен площад – най-големият незастроен градски площад в Европа; Кметството и др След обяд свободно време по интереси  за посещение на двореца Вавел-символа на полската държавност.Нощувка в района на Краков.

5 ден-Закуска.Отпътуване с кратка спирка в красивият словашки планински курорт Банска Бистрица-разходка из старата част на града – главния площад, кулата и др. Нощувка в Словакия.

6 ден-Закуска.Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

В ЦЕНАТА, калкулирана при 40 туриста, СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • транспорт с автобус 3*,
 • 4 нощувки със закуски в хотели 3*/1 -в Будапеща,2 – в района на Краков,1- в района на Банска Бистирца/ при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Медицинска застраховка с необходимото покритие
 • водач от агенцията

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • туристическа програма в Краков и Будапеща с местен екскурзовод – 15,00 евро /град;
 • входните такси на посещаваните обекти – солните мини Величка – 100 PLN/25,00 евро, кралския дворец Вавел – 90 PLN;
 • корабче по р.Дунав – 20,00 евро
 • входните такси на посещаваните обекти

Деца до 6-12 год. ползват намаления само на допълнителните екскурзии!!!

Необходими документи за пътуване – лична карта или валиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина

 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни, но туристът е длъжен да се съобразява със санитарните указания на всяка страна и при въвеждане на тестове,ваксини или други санитарни изисквания , е информиран,че са за негова сметка
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „ЛЕВ ИНС” АД,

Стандартни такси за прекратяване: Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване.

1/*Такса прекратяване на Договора не се дължи, при отказ от 3 дни след подписване на Договора за пътуване, само при условие, че остават 68 дни до датата на пътуване. При други случай ТО удържа такса-прекратяване на Договора в размер на 50,00 лв за автобусни пътувания + долуописаните неустойки, според датата на отказа.

2/Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка, както следва:

 • от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 % от цената на човек;
 • от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 % от цената на човек;
 • от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 70 % от цената на човек;
 • от 29 до 20 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 90 %  от цената на човек;
 • от 19 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 % от цената на човек.

*В размери на посочените неустойки се включва и цената на такса прекратяване на Договора за пакет.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 35
 • Вид използван транспорт: Автобус
 • Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 25
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

ПЪТУВАЩИЯТ Е ЗАПОЗНАТ СЪС СТАНДАРТНИЯ ФОРМУЛЯР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ДОГОВОРИТЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

стандартен формуляр по директива

Photos