ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ есен 2020

0
Цена
от1,280 лв.
Цена
от1,280 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3290
 • 8 дни/7 нощувки
 • Хотел 3,4 звезди
 • Самолет
 • 18.10.-26.10.2020г.
 • От СОФИЯ

 ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ

Самолет и автобус,7 нощувки със закуски и 5 вечери

София-Мадрид – Лисабон – Порто – Ещорил – Кашкаиш –

Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж – Порто-Фатима – Баталя – Назаре – Обидош-София

18.10.-26.10.2020                     Цена:1280,00 лв   

1.ден– Полет София-Мадрид.Посрещане и настаняване в района на Мадрид.Нощувка.

2.ден- Закуска.Отпътуване за Лисабон.Пристигане в късния след обяд.Настаняване в курортната част на Лисабон.Вечеря. Нощувка.

3.ден- Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон  с  местен екскурзовод/с доплащане/ и разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4.ден- Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във вторият по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5.ден/– Закуска. По желание екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж. Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. Следва отпътуване за Синтра /UNESCO/, възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в ин тересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа,  Бока до Инферно, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6.ден/– Закуска. По желание екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Отпътуване в 07.00ч. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници,  посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.. Нощувка.

7.ден-Закуска. Отпътуване за Мадрид.След обяд  по желание посещение на музея Прадо,парка Буен Ретиро и площад Сибилис.Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден-Закуска.Обиколка на Мадрид-Гранд Виа,площад Испания с паметника на Сервантес и легендарните Дон Кихот и Санчо Панса,Кралския дворец,,катедралата Алмудена,и оживения площад Пласа Майор и Пуерта дел Сол със символа на Мадрид.Свободно време.Трансфер до летището.Полет за София вечерта.

Цената включва:

 • обявените 7 нощувки+7 закуски + 5 вечери по програмата в хотели 2/3* – 2 нощувки + закуски в района на Мадрид , 5 нощувки на база закуска+вечеря в хотел 3* на крайбрежието на Лисабон
 • Самолетен билет София-Мадрид – София с включени летищни такси
 • транспорт с автобус Мадрид-Лисабон-Мадрид ;
 • полудневна туристическа обиколка на Мадрид;
 • Трансфер летище-хотел -летище
 • Пътни такси
 • водачпредставител на агенцията;

Цената не включва:

– курортни такси – 2,00 евро/човек/вечер за Испания,/заплащат се задължително/

– курортни такси – 2,50 евро/човек/вечер за Португалия ,/заплащат се задължително/

– кабинен багаж до 10кг; с размери 40х30х20 см – 20,00 лв на посока заявява се при записване

– чекиран багаж до 20 кг-80,00 лв  на посока,заявява се при записване

входните такси за посещаваните обекти

– доплащане за единична стая – 250,00 лв

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:

 • обиколка на Лисабон с екскурзовод и слушалки – 17,00 евро
 • еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – 59,00 EUR
 • еднодневна екскурзия до Кейлуж – Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра – 48,00 EUR
 • еднодневна екскурзия до Порто – 58,00 EUR

Необходими документи: валиден документ за самоличност мин.6 месеца-валиден  задграничен паспорт или валидна лична карта (копие), здравна карта за престой в чужбина; за лица под 18г – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница само или с единия родител.

Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „ЕВРОИНС” АД, застрахователна полица № 03700100001635/22.09.2018г

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Снимки