ИСТАНБУЛ -Феерия от ИСТОРИЯ и ШОПИНГ,дневен преход

0
Цена
от199 лв.
Цена
от199 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1021
  • 3 дни
  • Хотел 3 звезди
  • Автобус
  • 25.09. r 31.10.2020г.
  • От Добрич,Варна,Сл.бряг,Поморие,Бургас

ИСТАНБУЛ -Феерия от ИСТОРИЯ и ШОПИНГ

 С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЕДНОДНЕВЕН ТУР ДО БУРСА

3 дни / 2 нощувки със закуски

25.09.- 27.09.2020г.                           ЦЕНА – 199,00 лв

1-ти ден: Отпътуване по маршрут Бургас-01,00ч ОМВ до х-л Мираж.Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой.Спирка по пътя за почивка.Пристигане в Истанбул сутринта.

*ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ от,ВАРНА на 24.09. в 22,30ч.Антим 1-ви./при 10 души с доплащане 25,00 лв/

Сутринта пристигане в Истанбул.Свободен  ден за разходка из Капалъ Чарши-най-големият покрит пазар в града и квартала Лалели.

В 19,15ч.Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището. Нощувка.

2-ти ден: Закуска.Свободно време или: програма по избор./изисква се предварителна заявка/.Нощувка

1/В 08,00ч. Целодневна автобусна обиколка на Истанбул ЕВРОПА и АЗИЯ, която започва с посещение на Константинополския хиподрум, където се намират Египетския обелиск и Змийската колона. Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия – една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета.Спирка при парк „Гюлхане” –  Феерия от лалета,в  който по фестивала на лалето са засадени 350 000 лалета. Следва преминаване през Босфорския мост в азиатската част и кратка пауза на място, от което се открива невероятна панорама към Босфорския пролив. Прозължаваме с посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul.В МОЛ „Емаар” се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина. Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида,включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много друг. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу – басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за „най-големия“ басейн в Европа.

Цена за целия тур:  40 лв./ 20 € и включва: местен екскурзовод в историческия център,транспорт в европейската и азиатската част, МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul (без включена входна такса за аквариума- 55 TRL) Нощувка.

2/Еднодневна екскурзия до четвъртия  по големина град в страната „зеленият град”-БУРСАцена 88,00 лв./45,00 € на човек  включва:транспорт в двете посоки,такса мост в двете посоки и панорамна обиколка на града с местен екскурзовод.ПРОВЕЖДА СЕ ПРИ мин.25 ПЛАЩАЩИ!!!

Цена:  88,00 лв./45,00 € на човек 

3-ти ден: Закуска.В 09,30ч.Освобождаване на хотела.Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м.Време за разглеждане. В близост се намира и магазин IKEA.Отпътуване за България. Попътна спирка в Лозенград.Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и късно вечерта пристигане.

Цената,калкулирана при 30 туриста се включва:

✔️ транспорт с лицензиран автобус

✔️ 2 нощувки със закуска в хотел 3* в квартала Лалели

✔️ пътни и гранични такси и застраховка
✔️ посещение на търговски център „Форум Истанбул”/“Виапорт Венеция“
✔️ водач от агенцията

КЪМ МОМЕНТА ИМА ИЗИСКВАНЕ ЗА КАПАЦИТЕТ НА ЗАПЪЛНЯЕМОСТ НА ОВТОБУСИТЕ И СПАЗВАНЕ НА САНИТАРНА ХИГИЕНА ПРИ ПЪТУВАНЕ

Цените НЕ включват доплащане за:

-> единична стая при заявка – 60,00 лв.;

-> отпътуване от Варна при 10 души– 25,00 лв

-> дете до 12 г. с двама възрастни в стая– 135,00 лв.;

-> входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и билети за градски транспорт;

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ:  

 1/Целодвевна обзорна автобусна обиколка на Истанбул на два континента  Европа и Азия– цена в размер на 40 лв.*/20 €**  на човек и включва: автобусна обиколка и  местен екскурзовод на български език с посещение на историческия център в района на площад Султанахмет,с кратка спирка в парка „Гюлхане”,Посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul В МОЛ „Емаар” се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина. Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида,включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много друг. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу – басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за „най-големия“ басейн в Европа.(без включена входна такса за аквариума- 55 TRL)

 2/*Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 80 лв./40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

3/* Разходка с корабче по Босфора – цена в размер на 40,00 лв./20 € на човек и включва: трансфер до пристанището, разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

4/* Обиколка „Модерният Истанбул“ – (около 3 часа) Разглеждане на един от най-прекрасните площади в цял свят „Таксим“ – модерният център на Истанбул, където се намира прочутият Паметник на Републиката. Пешеходна разходка по най-известната улица в града – „Истиклял“. В годините на Османската империя е представлявала булевард, характерен за френските градове. Сградите на улица „Истиклял“ са истинско произведение на архитектурното изкуство, те са предимно барокови и неокласически. Минаване покрай църквите „Света Троица“, „Свети Антоан“.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер с метро/трамвай, пешеходен тур и екскурзовод на български език.

5/* Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език– около 4 часа. /цена в размер на 80 лв./40 € на човек–трансфер,входна такса за основната част на двореца Топ Капъ/без харема/,входна такса за Св.София и слушалки

6/* Принцови острови-/ПОЛУДНЕВНА/Архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на най-големия остров от архипелага Буюк Ада.Свободно време с възможност за разходка с файтон или велосипед /включва трансфер до пристанището,фериботен билет до най-големият от островите Буюкада, Цена:  30 лв./ 15

7/Посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul/ПОЛУДНЕВНА/Посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul В МОЛ „Емаар” се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина. Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много друг. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу – басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за „най-големия“ басейн в Европа.Цена:  30 лв./ 15 € и включва: транспорт до и от МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul (без включена входна такса за аквариума- 55 TRL)

8/Еднодневна екскурзия до четвъртия  по големина град в страната „зеленият град”-БУРСАцена 88,00 лв./45,00 € на човек  включва:транспорт в двете посоки,такса мост в двете посоки и панорамна обиколка на града с местен екскурзовод.ПРОВЕЖДА СЕ ПРИ мин.25 ПЛАЩАЩИ!!!

Цена:  88,00 лв./45,00 € на човек 

Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 25 туристи.

Входни такси. (обекти посещавани по желание в свободното време):aквариум „SEALIFE” – 68 TRL;аквариум „Емаар” с подводна зоологическа градина – 55 TRL; /Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч./

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Необходими документи за пътуваневялиден задграничен паспорт мин.2 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина

Допълнителна информация:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
 Парична единица в Турция – турска лира

Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „ЕВРОИНС” АД, застрахователна полица № 03700100002271/21.09.2019г

Снимки