ИСТАНБУЛ-ФЕЕРИЯ на ЛАЛЕТА

0
Цена
от145 лв.
Цена
от145 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

355
 • 3 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 29.03.2019г.
 • От Варна,Сл.бряг,Поморие,Бургас

ИСТАНБУЛ-ФЕЕРИЯ на ЛАЛЕТА

3 дни / 2 нощувки със закуски

29.03.-31.03.2019 г.                           ЦЕНА – 145,00 лв

1-ти ден: Отпътуване  в 00,00ч. от Поморие по маршрут Бургас-00,30ч ОМВ до х-л Мираж.Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой.Спирка по пътя за почивка.Пристигане в Истанбул сутринта.

*ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВАРНА на 28.03. в 22,00ч.Антим 1-ви./при 10 души с доплащане 25,00 лв/,Сл.бряг 23,30ч.ОМВ

*08.00 ч. Обзорна автобусна обиколка на Истанбул с посещение на най-красивия парк през април-парка Емирган //с доплащане 15,00 евро/ – Парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони и… лалета. В парка е устроен и пазар за цветя и е любимо място за пикник на местните жители, до самия бряг на Босфора.Посещение на българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г. и изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени с кораб до тук/ Престой в района на пл.Султанахмед с Хиподрума ,Египетския обелиск и Змийската колона,Синята джамия, двореца „Топ Капъ”,базиликата „Св.София”.

Свободен след обяд за разходка из Капалъ Чарши-най-големият покрит пазар в града.Нощувка.

2-ти ден: Закуска.Свободно време или: програма по избор./изисква се предварителна заявка/.Нощувка

*В 08.30 ч. Разходка с корабче по Босфора –1,5 часова разходка –по Залива Златен рог,покрай европейския и азиатския бряг на Босфора.Посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.

*В 11.30 ч. Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език– около 4 часа. Дворецът „Топ Капъ” впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към мраморно море, Босфора и залива Златния рог (вход за харема 25 TRL не е включен в цената). Базиликата „Св. София” е място на коронация на византийските императори, вече ХVІІ века завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки.

След обяд  Обиколка „Азиатски Истанбул” с посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul
– продължава около 4 часа. Трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ „Емаар”, където се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина. Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида,включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много друг. Време за шопинг.Посещение на  Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани на всеки час. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу – басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за „най-големия“ басейн в Европа.Възможност за вечеря.
Цена:  30 лв./ 15 € и включва: транспорт, посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul (без включена входна такса за аквариума- 55 TRL)

В 19,15ч.Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

3-ти ден: Закуска.В 09,30ч.Освобождаване на хотела.Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м.Време за разглеждане. В близост се намира и магазин IKEA.Отпътуване за България в 13,00ч.Попътна спирка в Лозенград.Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в Бугас и Поморие.

Цената,калкулирана при 40 туриста се включва:

✔️ транспорт с лицензиран автобус

✔️ 2 нощувки със закуска в хотел 3* в кварта Лалели

✔️ пътни и гранични такси и застраховка
✔️ посещение на търговски център „Форум Истанбул”
✔️ посещение на аквариум „SEALIFE”
✔️ водач от агенцията

Цените НЕ включват доплащане за:

-> единична стая при заявка – 60,00 лв.;

-> отпътуване от Варна при 10 души– 25,00 лв

-> дете до 12 г. с двама възрастни в стая– 95,00 лв.;

-> входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и билети за градски транспорт;

ВЪЗМОЖНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ:    

1/* Обзорна автобусна обиколка на Истанбул на два континента – цена в размер на 30 лв.*/15 €**  на човек и включва: автобусна обиколка и  местен екскурзовод на български език.

2/* Разходка с корабче по Босфора – цена в размер на 38,00 лв./20 € на човек и включва: трансфер до пристанището, разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

3/*Обиколка „Азиатски Истанбул” с посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul– продължава около 4 часа. Трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ „Емаар”, където се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина. Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много друг. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу – басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за „най-големия“ басейн в Европа.
Цена:  30 лв./ 15 € и включва: транспорт, посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul (без включена входна такса за аквариума-55 TRL)

4/* Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език– около 4 часа. /цена в размер на 78 лв./40 € на човек–трансфер,входна такса за основната част на двореца Топ Капъ/без харема/,входна такса за Св.София и слушалки

 5/*Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 78 лв./40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

6/* Нощен Истанбул – обиколка из крайбрежния булевард , изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти – 15 евро./ (продължителност около 3 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, билет и изкачване с лифт до  кафенето на френския писател Пиер Лоти

7/*Екскурзия до тъговската улица Истиклял, кулата Галата и площад Таксим – 19 евро. (продължителност около 4 часа). Цената включва: входна такса за Галата,  билет за въжената линия и за метрото и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо.

*Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане в офиса на фирмата;

 Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 25 туристи.

Входни такси. (обекти посещавани по желание в свободното време): цистерната Йеребатан – 20 TRL; aквариум „SEALIFE” – 62 TRL;аквариум „Емаар” с подводна зоологическа градина – 55 TRL; /Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч./

Допълнителна информация:

 • Необходими документи за пътуваневялиден задграничен паспорт, валидна мин.2 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
   Парична единица в Турция – турска лира
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „ЕВРОИНС” АД, застрахователна полица № 03700100001635/21.09.2019г

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Снимки