През Октомври и Ноември до ИСТАНБУЛ -Перлата на Ориента

0
Цена
от135 лв.
Цена
от135 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

400
 • 3 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 26.10.-28.10.2018г. 30.11.-02.12.2018г.
 • От Бургас и Варна

  ИСТАНБУЛ-ПЕРЛАТА НА ОРИЕНТА

                                      3 дни / 2 нощувки със закуски                                       

26-28.10. и 30.11.-02.12.2018 г.                           ЦЕНА – 135,00 лв

1-ви ден: Отпътуване в 00,30ч. от Бургас,бензиностанция ОМВ до х-л Мираж,по маршрут М.Търново. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой.Спирка по пътя за почивка.Сутринта пристигане в Истанбул.  ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВАРНА,на 25.10.и 29.11.-в 22,00ч ул.Антим 1-ви

*09.00 ч.-13,00ч Обзорна автобусна обиколка Истанбул на два континента”с местен екскурзовод на български език  /с доплащане/ – пл.Султан АхмедХиподрума с Египетския обелиск и Змийската колона,Синята джамия, двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”,кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог”Преминаване в азиатската част на града и фотопауза при двореца Берлярбей към Босфора.Посещение на новооткритата българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г. и изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени с кораб до тук/ .

вободен следобяд за разходка из Капалъ Чарши-най-големият покрит пазар в града.Нощувка

2-ти ден: Закуска.Свободно време или: програма по избор./изисква се предварителна заявка/.Нощувка

*В 08.30 ч. Разходка с корабче по Босфора –1,5 часова разходка –по Залива Златен рог,покрай европейския и азиатския бряг на Босфора.Посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.

*В 11.30 ч. Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език– около 4 часа. Дворецът „Топ Капъ” впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към мраморно море, Босфора и залива Златния рог (вход за харема 25 TRL не е включен в цената). Базиликата „Св. София” е място на коронация на византийските императори, вече ХVІІ века завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки.

Или  Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – с местен екскурзовод на български език – около 3 часа. „Долма бахче сарай” е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.

В 19,15ч.Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 78 лв./40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

3-ти ден: Закуска.Освобождаване на хотела.

*Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м.Време за разглеждане. В близост се намира и магазин IKEA.Отпътуване за България в 12,30ч.Попътна спирка в Лозенград.Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в Бугас и Варна.

Цената,калкулирана при 40 туриста се включва:

-> транспорт с лицензиран автобус и отпътуване от ПОМОРИЕ

-> пътни и гранични такси, паркинг;

-> 2 нощувки със закуска в хотел 3* / в кварталите Аксарай и Лалели/ 

-> водач от агенцията по време на пътуването;

 -> застраховка на групата

Цените НЕ включват доплащане за:

-> единична стая при заявка – 60,00 лв.;

-> отпътуване от Варна – 20,00 лв

-> дете до 12 г. с двама възрастни в стая– 90,00 лв.;

-> входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и билети за градски транспорт;

-> Допълнителните мероприятия:    

1/* Обзорна автобусна обиколка на Истанбул на два континента – цена в размер на 30 лв.*/15 €**  на човек и включва: автобусна обиколка и  местен екскурзовод на български език.

2/* Разходка с корабче по Босфора – цена в размер на 38,00 лв./20 € на човек и включва: трансфер до пристанището, разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

3/* Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” /„Турския Версай”/ – цена в размер на 58,00 лв./30 € на човек и включва: трансфер, местен гид на български език; входната такса за двореца; ≈ 2,5 ч.

4/* Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език– около 4 часа. /цена в размер на 78 лв./40 € на човектрансфер,входна такса за основната част на двореца Топ Капъ/без харема/,входна такса за Св.София и слушалки

 5/*Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 78 лв./40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

6/*Еднодневен тур до Принцовине острови с екскурзовод – цена в размер на 38,00 лв./20 € на човек и включва: трансфер до пристанището, фериботни билети в двете посоки и екскурзовод

*Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане в офиса на фирмата;  деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка;

 Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 25 туристи.

Допълнителна информация:

 • Необходими документи за пътуваневялиден задграничен паспорт, валидна мин.2 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Групама Застраховане” АД, застрахователна полица № 7500170000569/22.09.2017г

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Снимки