ИТАЛИЯ – Класически Тур 2020-та

0
Цена
от840 лв.
Цена
от840 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3772
 • 9 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 16.10.-25.10.2020г.
 • От Бургас, Варна, Ст.Загора, Пловдив,София

ИТАЛИЯ

Венеция – Флоренция – Пиза-Сиена – Рим / 3 нощувки /
Ватикана – Тиволи-Сан Марино -пещерата Постойна

9 дни /8 нощувки  

 16.10. – 25.10.2020г                            Цена :840,00 лв 

1.ден- Отпътуване от БУРГАС- бензиностанция ОМВ до МЕТРО в 05,00ч.по маршрут-СТ.ЗАГОРА-ПЛОВДИВ-СОФИЯ,ГКПП Калотина- Сърбия – Хърватска.Пристигане в района на Загреб.Настаняване в хотел 3*.Нощувка

 2 ден- Закуска. В 08,00 ч. отпътуване за Италия.Преминаваме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето.Отпътуване от пристанище Пунта Сабиони с корабче за ВенецияПерлата  на  Адриатика: туристическа програма в сърцето на града (UNESCO) площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана, едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на града, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде.Свободно време за посещение на музеи. Нощувка в района на Лидо ди Йезоло.

3 ден- Закуска.Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън). Свободно време..Вечерта пристигане в курорта Монтекатини до Флоренция. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден- Закуска.Кратка спирка в Пиза и Площада на чудесата с Наклонената кула.Отпътуване за Сиена-един от най-добре запазените италиански средновековни градове-площад „Кампо”,Градския дворец (Кметството), Камбанарията, Катедралата и др.Отпътуване Нощувка в района на Рим.

5 денЗакуска. В 09,00 ч. пещеходна туристическа програма в центъра на Римската империя с екскурзовод: Колизеумът – най-големият амфитеатър от древноримската епоха; църквата „Сан Клементе“ с гроба на Константин – Кирил Философ; Римският форум – сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи;хълма Капитолия, площад „Венеция“ с монумента на Виктор Емануил II до Пантеона и площад „Навона“ със своите изящни барокови църкви и фонтани, продължаваме към фонтанът „Ди Треви“ – най-известният и красив в цяла Италия – шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница.Свободно време по търговската Виа дел Корсо. Нощувка в района на Рим.

6 ден- Закуска. Отпътуване с метро за Ватикана – Центъра на католицизма(UNESCO).По желание разглеждане с лицензиран екскурзовод на държавата Ватикана и невероятната колекция от художествени съкровища във Ватиканските музеи, в които влизат стаите рисувани от Рафаело и Сикстинската капела (рисувана от Микеланджело, Ботичели, Гирландайо). Обиколката завършва с разглеждане на базиликата “Св. Петър” – най-голямата в християнският свят с възхитителната си архитектура, дело на гениите на ренесанса Бернини,Браманте, Мадерно, Микеланджело – 35 евро на турист: вход, предварителна резервация, слушалки, придружаващ местен екскурзовод  бълг. език/ Нощувка в района на Рим.

7 денЗакуска. Република Сан Марино.По път по желание разглеждане на вила Д`Есте с терасовидни градини на площ от 4 хектара, фонтани, алея със 100 фонтана и прекрасни розови храсти обявен от Briggs§Stratton за най-красив парк в Европа. Повечето летни резиденции и дворци на римски императори са били построени именно в Тиволи. Вила Д’Есте заедно със своят дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д’Есте. Едни от шедьоврите в градините на вилата са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Пристигане късния след обяд в  Сан Марино – най-старата и най-малка република в света. Пешеходна обиколка – Крепостните стени, площад „Либерта”, Правителствения дворец, Катедралата „Сан Марино” и др.Нощувка в курортната зона на Римини/Ричоне/Католика.

8 ден- Закуска. Отпътуване за пещерата  Постойна.Посещение на едно от природните богатства на Словения – пещерата Постойна, дълга 27 км. Двучасов престой за разглеждане. Нощувка в района на Загреб.

7 ден- Закуска. Отпътуване за България.Пристигане вечерта.

Цената включва :

транспорт с туристически автобус /оборудван с климатик, минибар, телевизор/.

8 нощувки с 8 закуски – 2 нощувки в Загреб, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло в хотели 3* в стаи с 2-3 легла. 1 нощувка в Монтекатини Терме, 3 нощувки в периферен х-л в Рим; 1 нощувка в Римини/Ричоне,

туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти.

Местен екскурзовод в Рим и Флоренция.

водач от агенцията

медицинска застраховка за целия престой с лимит 5000 евро.

пътни такси и административни разходи;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • посещение наВила Д`Есте – 20,00 евро – входна такса и транспорт при мин. 30 души.
 • Ватиканските музеи и Сикстинската капела35 евро възрастен,30 евро деца до 18г.(включва предварителна резервация,входна такса, слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод – при мин.25 души) заплаща се при при втора вноска
 • Слушалки за пешеходната обиколка в Рим – 3,00 евро на човек
 • Входна такса за Флоренция –  10,00 € / check point/ + слушалки 3,00 евро на човек / задължително доплащане
 • Входна такса за Сиена – 10,00 €,/ check point/ задължително доплащане
 • Входна такса за Пиза – 10,00 €, / check point/задължително доплащане
 • Билет за римското метро – 1,50 евро /75 мин/; Билет за гр. транспорт в Рим 7,00 евро /целодневен за всички превозни средства.,автобус в Пиза до Площада на чудесата – 3,00 евро в двете посоки
 • Туристическа такса за хотелите в Италия и Хърватия – 1,30 евро на ден за Загреб и Монтекатини за хотели 3*, 1,5 евро за Римини и Лидо в х-л 3 зв., за Рим – 4 евро на ден – плаща се от туриста задължително на рецепцията на хотела – общо 19,00 евро./задължително доплащане
 • Билет отиване и връщане за корабче и входна такса Венеция – 32,00 евро задължителен и се заплаща при крайно плащане на екскурзията.

Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани.

входните такси за музеите и туристическите обекти в евро по желание посещавани в свободното време 

 • Катедралата в Сиена – 8,00 евро
 • Пещерата Постойна – 25,80 евро входна такса,резервация и аудиогид 2,5 евро
 • Единична стая – 200,00 лв

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена и окончателно доплащане с допълнителните екскурзии  до 20 дни преди отпътуване.

Необходими документи: лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата

Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
Агенцията предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.

Срокове и Условия

Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване

Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането

Информация за отпътуването се получава 7 дни преди датата на заминаване !

Неустойки

за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета /внесения депозит

за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 70%

за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 80%

за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „ЕВРОИНС” АД, застрахователна полица № 03700100002271/22.09.2019г

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

 

 
   

 

 

 

Карта
Снимки