Красивите Италиански езера и Тоскана

0
Цена
от1,135 лв.
Цена
от1,135 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7104
 • 8 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 29.04.2023г.
 • От Варна,Бургас,Айтос, Ст.Загора, Пловдив,София

КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА И ТОСКАНА

ЛЮБЛЯНА – ЛАГО ДИ ГАРДА – СИРМИОНЕ- ЛАГО ДИ КОМО –БЕЛАДЖО-ЛАГО МАДЖОРЕ – БОРОМЕОВИ ОСТРОВИ –ПОРТОФИНО-ЧИНКУЕ ТЕРЕ-СИЕНА-САН ДЖИМИЛИЯНО-ФЛОРЕНЦИЯ

дата –29.04.2023                цена – 1135,00 лв.

1 Ден-Отпътуване от Бургас в 00,00ч.-Пловдив в 03,30ч-София в 05.15ч. – бензиностанция ОМВ Западен парк. Пътуване през Сърбия,Хърватска и Словения.Нощувка в Словения.

2 Ден- Закуска. Отпътуване за бреговете на езерото Гарда – най-голямото езеро в Италия и една от най-магнетичните водни картини и градчето Сирмионе, разположено на върха на полуостров, който се простира върху тънка ивица земя навътре в езерото. Това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера – 13 век. Нощувка в района на Верона.

3 Ден-Закуска.Отпътуване за Лаго ди Комо – третото по големина в Италия и едно от най-дълбоките езера на територията на Стария континент и град Комо, дал името на едно от най-живописните италиански езера. Езерото Комо е с форма на обърната латинска буква „Y”. Двете страни на буквата „Y” са Леко и Комо, а при мястото където се сливат се намира очарователният Беладжо.Възможност с ферибот или комета, прекосявайки езерото да се достигне до Беладжо – съкровището на езерото и едно от най – романтичните и красиви италиански градчета, където може да се посетят градините на Вила Мелци. Разходка из тесните калдъръмени улички и разкошни вили на знатни особи Отпътуване за Лаго Маджоре – живописно езеро, разположено на границата между Североизточна Италия и Южна Швейцария.Пристигане в Стреза- перлата на Лаго Маджоре.Разходка с корабче до Боромеовите острови – Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк; Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия и Изола деи Пескатори – живописно рибарско селище., Нощувка в района.

4 Ден-Закуска.Отпътуване за Санта Маргарита и Портофино/пътуване с градски транспорт/. Скрито в тесния залив, невидимо и почти недостъпно, древно рибарско селище, станало международно известен символ. Перлата на италианската Ривиера е създадена от Римляните и е едно от най-красивите средиземноморски пристанища.Първоначалното му наименование е било „Portus Delphini”, което в превод означава „Пристанището на делфините”.Дегустирайте на място местният специалитет – една къса, усукана като фитилчета божествена паста с песто с чаша десертното вино Sciaccetra – от специални сортове грозде за стафиди, с кехлибарено-златист цвят и аромат на кайсия и акация.Нощувка в района на Монтекатини Терме.

5 Ден-Закуска. Екскурзия до Чинкуе Терре – доплащане 60,00 лв за възрастни и 50,00 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека, входни такси не са включени в тази цена, но е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Терре. Чинкуе Терре е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Терре може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. Екскурзията включва: транспорт с автобус до Ла Специя, продължаване с железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза във Вернаца, Манарола и Риомаджоре.Нощувка в Монтекатини Терме.

 6 Ден-Закуска. Екскурзия с автобус и екскурзовод до Сиена и Сан Джимилияно – доплащане 40,00 лв. за възрастни и 30,00 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека, входни такси не са включени в тази цена.Разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”Връщане в Монтекатини Терме.Нощувка.

7 Ден-Закуска.Екскурзия до Флоренция – доплащане 40,00 лв за възрастни и 30,00 лв за деца под 18 г.Екскурзията включва: пешеходна обиколка с екскурзовод на български език и слушалки – църквата – пантеон Санта Кроче, катедралата „Санта Мария-дел- Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията,без входни такси.Отпътуване за Словения.Нощувка.

8 Ден-Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта.

В цената, калкулирана при 40 туристи са включени:

Транспорт с автобус 3*, обявените 7 нощувки+закуски в двойни и тройни стаи в хотели 2/3* – 1 – в района на Верона,1 – в района на Комо,3- в района на Монтекатини, ,2- в Словения, водач-представител на фирмата по време на пътуването. пътни и гранични такси

В цената не са включени:

 • Курортни и градски такси – по 2-4,00 евро/вечер; /задължително доплащане/
 • таксите на посещаваните обекти и корабчета по програма,
 • допълнителна медицинска застраховка;
 • билет за корабче по Лаго ди Комо -30,00 евро; входна такса за Вила Мелци – 6,50 евро
 • корабче от и до Изола Бела – Изола Мадре – Изола Пескатори – 30 евро; входна такса за двореца Боромео и градините на остров Изола Бела – 25,00 евро;
 • Екскурзия до Чинкуе Терре – доплащане 60,00 лв за възрастни и 50,00 лв
 • Градски транспорт от градчето Санта Маргарита до Портофино – 20,00 евро в двете посоки
 • Сиена и Сан Джимилиано – доплащане 40,00 лв за възрастни и 30,00 лв за деца под 18 г
 • Екскурзия до Флоренция – доплащане 40,00 лв за възрастни и 30,00 лв за деца под 18 г
 • *Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат от България,мен.10 дни преди отпътуването

Срокове и Условия

Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 3 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване

Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането

Плащания

до 1 дни след Резервация 50% от стойността на пътуването / на човек

до 30 дни преди Тръгване 100%

Неустойки

за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 50% от стойността на пакета

за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 60%

за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%

за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Допълнителна информация:

 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
 • Необходими документи за пътуване– лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидни 6 месеца след датата на завръщане от пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Туристите спазват санитарните условия в обектите за настаняване и преминаващите страни.При налагане на изисквания за ваксина или нужен тест, той е за сметка на туриста и е извън цеената на пакетната услуга.
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

МОЛЯ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ И СЪС СТАНДАРТНИЯ ФОРМУЛЯР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ДОГОВОРИТЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ стандартен формуляр по директива

Снимки