Москва и Санкт Петербург – гордостта на Руската империя

0
Цена
от1,350 лв.
Цена
от1,350 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

562
 • 15 дни / 14 нощувки
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 02.07.2019г.
 • От Бургас, Варна, Ст.Загора, Пловдив,Плевен и София

Москва и Санкт Петербург – гордостта на Руската империя

БудапещаЕгерЛвовКиевМоскваСанкт ПетербургРигаВаршаваБудапеща

02.07.2019                  Цена – 1350,00 лв

1 ДЕН -Отпътуване от София в 6.00 ч. бензиностанция „OMV“ (кв. „Захарна фабрика“, бул. „Сливница) по маршрут Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. По желание – вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.

*Възможност за отпътуване от Балчик,Варна,Бургас,Пловдив,Плевен на 01.07.вечерта.

2 ДЕН- Закуска.Отпътуване за Украйна. По пътя – посещение на един от най-големите винарски центрове в Унгария – град Егер с възможност за дегустация на известното вино „Бича кръв“. Пристигане в Лвов късно вечерта. Настаняване. Нощувка.

3 ДЕН- Закуска.Туристическа програма в Лвов/ с доплащане/. – най-красивият украински град със запазени сгради от времето на Австро-Унгарската империя: уникалната сграда на Операта, паметника на Тарас Шевченко, пазарния площад. Отпътуване за Киев – град с богата история, столица и най-голям град на Украйна, разположен на двата бряга на р. Днепър. Настаняване в района на Киев късно вечерта. Нощувка.

4 ДЕН- Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на града/ с доплащане/., който през 9 век се превръща в столица на Киевска Рус. Поглед към Киевската Златна порта; Парламента; Националната опера; Марийнски дворец – резиденцията на президента на Републиката; манастирския комплекс със златни кубета „Св. Михаил“; монумента на принцеса Олга; Киевската патриаршия – величествената катедрала „Св. Володимир“, посветена на основателя на Украинската православна църква; катедралата „Св. София“ с красиви стенописи и мозайки от 11 век, обект на ЮНЕСКО; стръмната калдъръмена улица Адреевский спуск известна като „Киевския Монмартър“ с бароковата църква „Св. Андрей“ и къщата-музей на Михаил Булгаков. Свободно време. По желание посещение на най-голямата забележителност на Украйна – известният манастир Киево-Печорска Лавра от средата на 11 век, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Този знаменит манастир е един от най-старите и най-значимите и датира от времената на Киевска Рус. Като духовен център на Украйна, той привлича поклонници от цял свят. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН- Закуска.Отпътуване за Русия. Късно вечерта настаняване в Москва. Нощувка.

6 ДЕН- Закуска. Панорамна обиколка на Москва с местен екскурзовод/ с доплащане/.: Червеният площад – политическият център на Руската федерация, сърцето на Русия в продължение на векове; катедралата „Василий Блажени“ – шедьовър на руската архитектура, построена от цар Иван Грозни; ГУМ – най-старият търговски център в Русия от края на 19в.; мавзолеят на Ленин; храмът „Христос Спасител“ – най-високата православна църква в света и символ на възраждащата се християнска Русия; московските булеварди; Московският университет Ломоносов – най-старият и най-големият в Русия; Театралния площад с емблематичния Большой театр. По желание посещение на Третяковската галерия – уникална колекция с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Възможност за разходка с корабче по р. Москва. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

7 ДЕН- Закуска. Свободно време в Москва – необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание: екскурзия в Кремъл / с доплащане/.- архитектурен комплекс в сърцето на Москва, обграден от крепостни стени, включващ 4 двореца, 4 катедрали и самите Кремълските стени и кули, официална резиденция на Президента на Руската федерация: Катедралният площад с трите големи катедрали – Успенския, Архангелския и Благовещенския събор; Ивановският площад със знаменитите „Цар Пушка“ (най-голямото по калибър оръдие, стрелящо с каменни топки) и „Цар Камбана“ (най-голямата камбана в света). Разглеждане на Оръжейната палата – един от най-старите музеи в Москва, съхраняващ руските императорски символи, 10 яйца „Фаберже“ и останалите съкровища на Руския диамантен фонд, между които известният диамант „Орлов“.Свободно време на Стария Арбат – пешеходна улица в историческия център на Москва, любимо място на руската бохема. Нощувка.

*Възможна еккурзия до екскурзия и посещение на двата двореца с парковете в Москва – Царицино и Коломенское – около 30 евро;

8 ДЕН- Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.

9 ДЕН- Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Санкт Петербург/ с доплащане/. – град, създаден от Петър Велики през 1703 г. и наричан „прозорец към Европа“, столица на Русия до Октомврийската революция, сега втори по големина в страната: Петропавловската крепост; бившето търговско пристанище на града – архитектурен комплекс от 19 в. с красива гледка към Ермитажа и Адмиралтейството; Исакиевски площад с катедралата „Исакиевски събор“; паметникът на Николай I; Площадът на декабристите с паметника на Петър Велики; Дворцовият площад със Зимния дворец – бивша резиденция на руските царе,Колоната на Александър – паметник в чест на руската победа над Наполеон във войната от 1812 г.; Площадът на изкуствата; „Невски проспект“ – главната улица и търговски център на Санкт Петербург; Марсово поле;Мраморният дворец. Свободно време. По желание / с доплащане/.посещение на Ермитажа – един от най-големите музеи в света, където се съхраняват богати колекции от паметници на античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура в периода 6 – 19 век. Нощувка.

10 ДЕН- Закуска. Посещение на Царское село и Екатеринински Дворец / с доплащане/. Нощувка.

11 ДЕН- Закуска. Посещение на „Петерхоф“/ с доплащане/. – дворцово-парков ансамбъл, основан от Петър I през 1710 г. , част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Латвия. Настаняване в района на Рига късно вечерта. Нощувка.

12 ДЕН- Закуска.Туристическа програма с местен екскурзовод в стария град на Ханзата: Средновековният замък, който днес е резиденция на президента; Протестантската катедрала, датираща от 13 век и считана за най-голяма средновековна църква в Балтийските страни; църквата „Свети Петър“; Католическата катедрала; Барутната кула; Латвийската Академия на Науките. Свободно време. Нощувка.

13 ДЕН- Закуска. Отпътуване за Полша.Настаняване в района на Варшава късно вечерта.

14 ДЕН- Закуска.Кратка разходка в стария град на Варшава.Отпътуване за Унгария. Настаняване в Будапеща късно вечерта. Нощувка.

15 ДЕН- Закуска. 7.30 ч. – отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус 3*
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Будапеща
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Лвов
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Киев
 • 3 нощувки със закуски в хотел *** в Москва
 • 3 нощувки със закуски в хотел *** в Санкт Петербург
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Рига
 • 1 нощувка със закуска в хотел ** в района на Варшава
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“
 • Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Дегустация на вино в Егер
 • Посещение на Киево-Печорската Лавра
 • Туристическа виза за Русия – 120,00 лв за 10 дни
 • медицинска застраховка за Русия с покритие 30000 евро – 30,00 лв. за лица до 60 год., 45 лв. – за лица над 60 год.
 • входните такси на посещаваните обекти извън посочените обиколки
 • туровете в програмата:
 • туристическа програма в Москва /включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл/ – общо 115,00 евро
 • разходка с корабче по р. Москва – 15,00 евро
 • екскурзия и посещение на двата двореца с парковете в Москва – Царицино и Коломенское – около 30 евро;
 • обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 15,00 евро
  посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 35,00 евро
 • посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 55,00 евро
 • посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 40,00 евро
 • Туристическа програма в Лвов,Киев и Рига – по 10,00 евро за град

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Латвия, Литва, Русия, Украйна, Унгария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Латвия, Литва, Украйна, Унгария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Русия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.

Необходими документи за издаване на руска виза:

 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
 • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
 • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя – ТО съдейства за попълването на анкетата;
 • Цветна снимка с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Полица на медицинската застраховка, която е валидна на територията на Руската Федерация и срока на действие на визата (копие), с изключение на случаите, които са основани на взаимност;
 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България.

*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Карта
Снимки