Пловдив – Сапарева баня – Рилските езера – Цари Мали Град

0
Цена
от175 лв.
Цена
от175 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

75
 • 4 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 15.03.2018г.
 • От Бургас, Варна, Ст.Загора, Пловдив

Пловдив – Сапарева баня – Рилските езера – Цари Мали Град

28-30 август 2020

3 дни / 2 нощувки с автобус

1 ден: Добрич-Варна-Бургас-Ст.Загора-Пловдив-Сапарева баня

05.00 – Отпътуване от Добрич,06,00ч от гр.Варна за Пловдив.На обяд пристигане в Пловдив. Пешеходна обиколка на Стария Пловдив – Античният театър, Старият град и къщите, Река Марица.Свободно време за разходка.Пристигане в гр. Сапарева баня. Настаняване в хотел 3* в курортното селище Паничище. Кратка почивка. Нощувка.

2 ден: Рилски езера

07.00 – 08.30 Закуска. Възможност за:

1/Преход до Рилските езера

08.30ч. Трансфер с автобуса до станцията на въжена линия „Рилски езера” за изкачване до хижа Рилски езера.Чрез лифта до хижата се стига за около 20 минути, като се преодолява разстояние от над два километра и денивелация от шестстотин метра. По-голямата част от пътуването с лифта е сред вековна гора от борове и мури, а в горната му част се разкриват прекрасни гледки в Национален парк Рила, особено на изток към Мальовишкия дял на планината. Горната станция на лифта се намира на около сто метра от хижа Рилски езера.Продължаване пеша към езерата. Преход до „Бъбрека“ – около 1.30ч.По пътя се откриват зашеметяващи гледки към Рила и част от езерата – „Долното“, „Рибното“, „Трилистника“ и „Близнака“. Минаване покрай т.нар. Дъновистката поляна и стигане до езерото „Бъбрека“. Оттам до „Окото“ и „Сълзата“ преход около 45 мин за опитни планинари. Останалите могат да си починат по бреговете на езерото. Връщане по маршрут покрай останалите езера

Трудност на прехода: Висока, не е подходящ за трудноподвижни хора, за хора с сърдечни или дихателни проблеми.

Късния следобед връщане в хотела.

2/За останалите – възможност за почивка в хотела или трансфер до Сапарева баня до:

Аквапарк ”Котвата” – комплекс на открито, който се състои от два минерални големи басейна, детски басейн, джакузита, горещ и студен шоков басейн, детски кът с люлки и пързалка, мокър бар.

/срещу допълнително заплащане/.

Връщане в хотела. Време за почивка.Нощувка.

3 ден: Паничище – Сапарева баня – Цари Мали Град – Бургас-Варна-Добрич

07.00 – 08.30 Закуска. Освобождаване на хотела. *До 12.00 Посещение на Аквапарк ”Котвата”.

Отпътуване за с. Белчин. Посещение на възстановения комплекс Цари Мали Град – антична крепост с параклис, намиращи се на хълма „Св. Спас“ над с. Белчин. До крепостта се изкачва панорамна железница. По желание разглеждане на местния Етнографски музей и близко разположения средновековният храм „Света Петка“ – една от светините за с. Белчин и цялото самоковско краище. Църквата е обявена за национален паметник на художествената култура I-ва категория. Отпътуване и пристигане вечерта в Бургас,Варна и Добрич.

Пакетна цена от

Цена на човек в двойна/тройна стая

Дете от 0 – 5,99 г. в стая с 2-ма възрастни

Дете от 6 до 11,99 г. в стая с 2-ма възрастни

Добрич,Варна

185.00 лева

90.00 лева

140.00 лева

Бургас,Сливен,

Ст.Загора,Пловдив

175.00 лева

85.00 лева

135.00 лева

Услуги, включени в цената:

 • Транспорт по целия маршрут в програмата;   
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Паничище;
 • Пешеходна обиколка на Стария Пловдив с екскурзоводска беседа;
 • Местен екскурзовод в комплекс Цари Мали Град – с. Белчин;
 • Медицинска застраховка

Допълнително се заплащат по желание:

 • Водач по време на прехода до Рилските езера –  5,00 лв
 • Билет за седалков лифт за Рилските езера:

Двупосочен билет за възрастни: 20 лв.

Двупосочен билет за деца и пенсионери: 12 лв.

 • Изкачване до рилските езера с джипове – 15,00 лв
 • Вход за Аквапарк „Котвата“: 12-50 лв;/в зависимост от ползваните усуги https://aquaclubkotvata.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/
 • Вход за крепостта Цари Мали град и железницата:
  • Възрастни – 4 лв.
  • Ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 32 туриста. 

Необходими документи: лична карта

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

Промяна в програмата:

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
 • При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата, с оглед сигурността на туристите.

Входни такси:

 • Обявените входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Отговорност за багаж:

 • Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Облекло и храна:

 • Задължително изискване към туристите при посещение на археологически и природни обекти е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.
 • При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.
 • Задължително изискване към туристите e носенето на предпазни маски и дезинфектанти

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства,както и разместване на дните за плануваните екскурзии!!!

 

Снимки