Септемврийски празници БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

0
Цена
от545 лв.
Цена
от545 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

295
  • 6 дни
  • Хотел 3 звезди
  • Автобус
  • 01.09.-06.09.2018г.
  • От Бургас,Ст.Загора, Пловдив и София

      БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

Бургас-София – Марибор – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – Мюнхен – Оберамергау – ЛИНДЕРХОФ – НойшванщайнМюнхен –Залцбург-  София -Бургас

Дати: 01.09.2019 – 06.09.2019                      ЦЕНА : 545 лв.

1 ден- Отпътуване от Бургас в 22.00ч. от ул.Демокрация на спирката срещу 3-та поликлиника. Нощен преход по маршрут София- Белград- Марибор.

1 ден: След обяд пристигане в Марибор  вторият по големина град на Словения, след столицата Любляна и също като нея предлага на своите посетители една приятелска, топла атмосфера, красиви сгради, уютни площади, живописни улички и разбира се… река Драва! В Стария град на Марибор можете да прекарате времето си приятно в една от многото традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия, да се потопите в отпускащата зеленина на площад Сломшков, около който се намират сградите на Университета и Словенския народен театър. Популярни туристически забележителности в Марибор са и  катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градския замък, датиращ от 15-ти век. Денят ви може да завърши на Стария мост или в някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. При възможност и по-ранно пристигане вечерна разходка в Марибор с екскурзовод на български език: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Настаняване в хотел 3*** в района наМарибор. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Германия. По желание и срещу допълнително заплащане посещение с екскурзовод на български език на двореца Херенхимзее: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател. Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на Лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг II решава да построи на острова Херенхимзее точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи.  Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща, е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. За посещението на замъка се пътува с корабче през езерото Химзее. Настаняване в хотел 3*** в района на Мюнхен. Нощувка.

3 ден: Закуска. В Германия има красота за всички сетива. За носа – миризмата на топли бретцели,  за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на „изрисуваното селце“ Оберамергау с екскурзовод на български език. Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“, ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау или са живели тук поне 20 години. Следващото изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Разходката ни в Южна Бавария продължава по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на другите два замъка Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г., крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца  означава „Замъкът на лебедовата скала”.  Отпътуване за Линдерхоф – любимият дворец на Лудвиг II. Тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единствения замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела в района на Мюнхен. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Мюнхен – столицата на Бавария и третият по големина германски град – знае как да омае своите гости. Освен, че произвежда няколко от най-добрите бири в света и че е „родно място” на прочутия фестивал на бирата Октоберфест, Мюнхен се гордее с прекрасна архитектура, първокласни музеи и градски паркове. Тук се намира изключително интересният Музей на науката и техниката, Музеят на BMW и на футбулния клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата. В града има толкова интересни кътчета и забележителности, че трябва предварително да си направим маршрут и списък, за да не порпуснем нито едно от тях. Нашият маршрут включва: Мариенплац – който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Петерскирхе и нейният великолепен бароков олтар, Фрауенкирхе – един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. По желание и срещу допълнително заплащане посещение с екскурзовод на български език на двореца Нимфембург – лятна кралска резиденция и родно място на Лудвиг II(необходимо е ползване на градски транспорт).Нощувка в района на Залцбург.

5 ден: Закуска. Разглеждане на Залцбург. По обяд отпътуване за България.

6 ден– По обяд пристигане в Бургас. 

Задължителни такси:

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Общата цена включва:

* транспорт от и до Бургас  с автобус, снабден с климатик, CD/DVD.

* пътни такси

* 1 нощувка със закуска в района на Марибор в хотел***

* 2 нощувки със закуски в района на Мюнхен в хотел ***

– 1 нощувка в района на Залцбург в хотел  ***

* Обиколки на Марибор, Мюнхен, Залцбург.

* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро

* екскурзовод през цялото пътуване.

Цената не включва:

* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 25 евро

* Екскурзия до ЗАМЪКА НОЙШВАНЩАЙН – 25 евро/ включва транспорт в двете посоки,входна такса, такса резервация, аудиогид/.

* доплащане за единична стая 35 евро за нощувка

* входни такси за музеи и мероприятия по програмата

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация.

* доплащане за градски транспорт в Мюнхен

* застраховка отмяна на пътуване

Депозит: 100 лв. – внася се при подписване на договора

Втора вноска: 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:

* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители 

Снимки