СИЦИЛИЯ,МАЛТА и ПУЛИЯ

0
Цена
от998 лв.
Цена
от998 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1210
 • 10 дни
 • Хотел 3 звезди
 • Автобус
 • 02.11.2018г.
 • От Бургас, Варна, Ст.Загора, Пловдив.София

БАРИ-АЛБЕРОБЕЛО –МАТЕРА-ПАЛЕРМО – МОНРЕАЛЕ –СИРАКУЗА – НОТО – МАЛТА – КАТАНИЯ – ВУЛКАНА ЕТНА – ТАОРМИНА –ЛЕЧЕ

Дата – 02.11.201                                   цена – 998.00 лв.

1 ДЕН-Отпътуване от Бургас 04,30ч.-Пловдив-София в 10.00ч. по маршрут ГКПП Кулата – Солун – Янина – Игуменица. Пристигане в Игуменица. Нощно пътуване с ферибот от Игуменица за Бари.

2 ДЕН-Отпътуване за Италия в 00,30ч.Пристигане в Бари сутринта в 09.30-10.00ч.Кратък престой в старата част на Бари-катедралите –  «Св.Савин»,строена през 12в и «Св.Николай»,в която се пазят мощи на светеца.Отпътуване за градчето от приказките –  Алберобело,известно с уникални кошероподобни къщи – наречени„трули”.Продължаваме към Матера-малък град,разположен на 401м.н.в.Придобил е прозвището «Италианската Палестина»,заради изсечените в скалите къщи и не случайно е избран от Холивуд за филма»Страстите Христови».Нощувка в района на Матера.

3 ДЕН-Закуска.Отпътуване за остров Сицилия.Преминаване  с ферибот от Вила Сан Джовани за град Месина  пътуване около 20 мин./доплащане 20,00 евро/. Пристигане в Палермо-столицата на острова, основана от картагенците през VIIIв. пр.н.е.Панорамна обиколка на Палермо /доплащане 30,00 евро,с включена входна такса за двореца/ – площад Белини, площад Претория, Общината и Кралския дворец. Тук можете да се наслаждавате на Златни мозайки в Двореца на норманите, на разкошната фасада на катедралата»Успение Богородично», на Фонтана на срама с изящните голи Флорентински статуи, на бароковия Площад на Четирите сезона.Нощувка в Палермо.

4 ДЕН-Закуска.Посещение на град  Монреале, известно с красивата си катедрала от XIII в., в която са съхранени уникални мозаечни стенописи, пресъздаващи елементи от Стария и Новия Завет. Продължаваме към Долината на храмовете край Агридженто –останки от седеем древногръцки дорийски храма от 5 в.пр.н.е.,обект защитен от ЮНЕСКО.Разглеждане на храма Конкордия-най-добре запазеният храм в света от древногръцки времена,храма на Зевс,Хера и Херкулес. Отпътуване за района на град Сиракуза. Нощувка.

5 ДЕН-Закуска.Туристическа програма в Сиракуза-перлата на Сицилия. Посещение на най-големия древногръцки Амфитеатър, изкуствената пещера или Ухото на тиранина Дионисий, фонтана Аретуза и др. Посещението на Сиракуза е пътуване в миналото, когато значимостта на този древногръцки мегаполис се е равнявала на тази на Рим и Атина. Престой в стария град, разположен на остров Ортиджа-площадите  «Архимед» и «Ил Дуомо»,църквата «Св.Лучия», с шедьовъра на Караваджо «Погребението на Св.Бучия».Свободно време за пазар и възможност да опитате от местните пикантни сирена и домашно вино Неро д’Авола.По желание привечер допълнителна екскурзия до  градчето Ното.Връщане в района на Сиракуза. Нощувка.

6 ДЕН-Закуска.Сутринта по желание еднодневна екскурзия до Малта /доплащане 160,00 евро,включваща- пътуване с катамаран/ферибот в двете посоки,транспорт по време на обиколката с местният екскурзовод в столицата на Малта – град Ла Валета-Пристанището, района на Археологическият музей, Катедралата „Св. Йоан”, дворецът на Малтийският орден и др Вечерта връщане в Сиракуза. Нощувка.

7 ДЕН-Закуска. Отпътуване и престой във втория по-големина град в Сицилия- Катания.Разглеждане на централния площад в Фонтана на Слона-символ на града,катедралата «Санта Агата»,,театъра Белини.Отпътуване за вулкана Етна – най- високият и активен вулкан в Европа – висок 3323 м. с 30 кратера. Изкачване с автобуса на височина 1280м – фото-пауза при кратера на вулкана. Отпътуване за Таормина – разположен в подножието на планината Тауро, сред красивата зелена долина между снежния връх на Етна и синьото Йонийско море. Тук е вторият по важност и големина амфитеатър на острова, след театъра в Сиракуза. Настаняване в хотел в района на Таормина. Нощувка.

8 ДЕН-Закуска. Свободно време в Таормина Вечерта пристигане в района на Пулия.Нощувка.

9 ДЕНЗакуска. Посещение на гр.Лече, известен като „Флоренция на Пулия“, заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата „Успение Богородично“, Епископският дворец, църквата „Богородица на благодатта“, градската крепост, областният музей, римският амфитеатър и колоната на св. Орондзо – подарена от град Бриндизи, в чест на покровителя на Лече. По време на разходката спирка на площада пред катедралата „Успение Богородично“ и при църквата „Свети кръст“.Отпътуване за Бари и с ферибот за Игуменица вечерта.

10 ДЕН-Пристигане в Игуменица сутринта в 06,00ч. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран автобус 3*,

7 нощувки в хотели 2/3*, от които: 1 нощувка със закуска в Матера, 1 нощувки със закуска в Палермо, 3 нощувки със закуска в Сиракуза,1 нощувка със закуска в района на Таормина,1 нощувка със закуска в района на Пулия

2 нощни пътувания на ферибот Игуменица – Бари – Игуменица с настаняване на седалки/настаняването в каюти се заплаща допълнително при записване/,

водач – представител на фирмата по време на пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входните такси на посещаваните обекти/Кралския дворец в Палермо – 10,00 евро,Катедралата в Монреале – 6,00 евро,Долината на храмовете-11,00 евро,Сиракуза-археологическия комплекс-10,00 евро/Поочените такси не СА окончателни и фирмата не носи отговорност при покачването им.
 • разходи от личен характер
 • курортна такса – 1,50 евро/човек/вечер за нощувките в хотелите
 • ферибот до Вилла Дан Джовани-Месина- 20,00 евро/човек в двете посоки
 • Панорамна обиколка на Палермо – 15,00 евро
 • допълнителна екскурзия до Малта – 160,00 евро/включва пътуване с катамаран/ферибот в двете посоки,транспорт по време на обиколката в Малта и местен екскурзовод на място/.
 • допълнителна екскурзия до Ното – 15,00 евро
 • Посещение на гр.Лече (20,00 евро)
 • каюти за ферибота Игуменица – Бари – Игуменица към м.01.2018г – 40,00 евро/легло в каюта за 4-ма,65,00 евро в тройна кабина,85,00 евро в двойна кабина

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ЗАЯВЯВА ЕКСКУРЗИЯТА ДО МАЛТА, изисква се предварителна резервация и плащане / 160.00 euro/

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ЗАЯВЯВА и настаняването в каюта на ферибота Игуменица – Бари – Игуменица. Цените се определят от фериботната компания

Срокове и Условия

Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване

Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането

Плащания

до 1 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек

до 10 дни преди Тръгване 100%

Неустойки

за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета

за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%

за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%

за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Допълнителна информация:

 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Групама Застраховане” АД, застрахователна полица № 7500170000569/22.09.2017г

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Снимки