ЕКСКУРЗИЯ СТОЛИЦИ В ЕВРОПА

0
Цена
от1,200 лв.
Цена
от1,200 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

876
 • 12 дни
 • Хотел 2/3 звезди
 • Автобус
 • 28.03.2018г.
 • От Варна, Бургас, София
СТОЛИЦИ В ЕВРОПА

Виена-Мюнхен-Страсбург-Париж-Лондон-
Брюксел-долината на Рейн-Прага

12 дни/11 нощувки + 10 закуски
28.03.2018г. 

1.ден-Рано сутринта отпътуване от България по маршрут Русе-00,00ч-Варна 03,30ч-Бургас 05,30ч-София-ГКПП Калотина-Ниш-Белград. Вечерта пристигане в Будапеща.Нощувка.

2.ден-Закуска. Сутринта отпътуване за австрийската столица – гр. Виена-един от най-романтичните градове в Европа по поречието на Дунав, в подножието на Алпите. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език включваща /доплащане 10.00 евро/ – увеселителният парк Пратер с прочутото Виенско колело – символът на Виена; цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга – дворците Белведерепостроен  по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбургофициалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чуматапоставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата”Св. Стефан”най – голямата и прочута катедрала в Европа. Посещение на лятната императорска резиденция – двореца ”Шойнбрун”. Нощувка в района на Линц.

3.ден- Закуска. Рано сутринта отпътуване за баварската столица – Мюнхен. Програма в града – разглеждане на Мариенплац,Старото и Новото кметство с пеещия часовник, Музея на играчките, катедралата „Фрауенкирхе”. Нощувка в района на Страсбург.

4.ден- Закуска..Кратка спирка в Страсбург. Разглеждане на Катедралата на Страсбург, площадите Гутемберг и Клебер, квартала Малката Франция/по възможност с корабче/. По обяд отпътуване за Париж. Вечерта изкачване до 3-то ниво на Айфеловата кула и едночасова разходка по Сена с корабче /общо 35,00 евро/ – заявяват се и заплащат предварително от България при записване. Нощувка.

5.ден- Закуска..Полудневна екскурзия до замъка Версай /доплащане за трансфер-15,00 евро, входната такса + аудиогид се заплащат отделно /. Връщане в Париж.Посещение на остров Сите с катедралата „Нотр – Дам дьо Пари”, Кметството. Самостоятелно разглеждане на Лувъра, площад „Конкорд”. Свободно време по „Шан-з-Елизе”. Нощувка.

6.ден- Закуска..Еднодневна екскурзия до Дисниленд./доплащане за трансфер 15,00 евро и отделно е входната такса за един от двата парка/.В 16,00ч отпътуване за  района на Кале.

7.ден- Рано сутринта отпътуване. Преминаване на Ла Манша с ферибот Кале – Дувър. След обяд пристигане в Лондон.Програма с местен екскурзовод, включваща панорамен тур от моста Тауър Бридж и Лондонската кула, приютила Кралската съкровищница и Оръжейния музей квартала Сити, катедралата Сент Пол /без влизане/, Уестминстърското абатство, Парламента, кулата Биг Бен, Даунинг стрийт 10, Трафалгар скуеър, парка Сейнт Джеймс,  Бъкингамския дворец и др. /доплащане 15.00 GBP/. Нощувка.

8.ден- Закуска..Екскурзия до замъка Уиндзор /доплащане 17 GBP, входната такса с включен аудиогид се заплаща отделно/. Посещение на  музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо и Британския музей. Нощувка.

9.денЗакуска..Рано сутринта отпътуване с ферибот Дувър – Кале. Програма в белгийската столица Брюксел – Големия площад на стария град с къщите на гилдиите, символа на града – Манекен Пис и др. Нощувка по път за Германия.

10.ден- Закуска..Панорамна обиколка на долината на р. Рейн /най – романтичното място в Германия/ от Кобленц – Дойчес Ек /”немският ъгъл”/ – където р. Мозел се влива в р. Рейн до скалата на Лорелай /сирената, която примамвала мъжете със своите песни и красота към тяхната гибел/ – Тюбинген. По стръмните брегове на р. Рейн са разположени много романтични замъци и крепости – частично или изцяло разрушени, някои от тях преобразувани днес в хотели, както и масиви от лозя, от които се добива прословутото рейнско бяло вино, марка резлинг.Отпътуване за Прага. Вечерта пристигане в покрайнините на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

11.денЗакуска. Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 15,00 евро включва екскурзоводска беседа на български език и индивидуални туристически слушалки/ – от Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага; Староместски площад – централното място на Стария град, непрекъснато оживен от туристи; часовниковата кула Орлой с 12-те Апостола; Карловия мост, който свързва Стария град и замъка Храдчани, а по протежението му има повече от 30 скулптури на светци,; кв. Мала Страна до пл. Храдчани и Пражки храд – резиденцията на чешките владетели. Нощувка в Будапеща.

12 ден-Закуска.Сутринта отпътуване за България. Пристигане привечер.

В цената, калкулирана при 40 туристи са включени: транспорт с автобус 3 *, обявените 11 нощувки + 10 закуски  в хотели 2/3* и хотели от веригата „Ibis Budget”/за Страсбург,Париж,Лондон и Германия/ при калкулирано настаняване в тройни стаи– 2 – в Будапеща, 1 – в района на Линц, 1- в района на Страсбург, 2 -в района на Париж,1 -в района на Кале/без закуска/,2 – в Лондон, 1 – в Германия, 1 -в Прага,водач-представител на фирмата по време на пътуването. медицинска застраховка

 

В цената не са включени: входните такси на посещаваните обекти и корабчета; екскурзия до Версай – доплащане за трансфер в двете посоки -15,00 евро + входна такса, изкачването до 3-то ниво на Айфеловата кула + корабче по р.Сена-30,00 евро, екскурзия до Уиндзор – 17 GBP,входната такса за замъка не е включена в цената на тура панорамна обиколка с местен екскурзовод и беседа на български език в градовете – Виена и Прага – по 12,00 евро,/слушалки за обиколката в Прага – 2,50 евро/ Лондон-15.00 GBP

Настаяването в двойни стаи за Париж,Кале и Лондон – доплашане 140,00 лв

 

Плащания

до 1 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек

до 10 дни преди Тръгване 100%

Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !

 

Неустойки

за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета

за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%

за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%

за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

 

Допълнителна информация:

 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Групама Застраховане” АД, застрахователна полица № 7500170000569/22.09.2017г

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Карта
 
Снимки