Величието на Русия – Москва и Санкт Петербург

0
Цена
от2,089 лв.
Цена
от2,089 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

824
  • 8 дни
  • Хотел 3 звезди
  • Самолет
  • 15.09.2018г.
  • От Бургас

Величието на Русия –  Москва и Санкт Петербург

Период на пътуването: 15.09.-22.09.2018
Полет от БУРГАС                                              

15 септ   Излитане от летище Бургас в 20:30ч. с авиокомпания Аерофлот  за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 23:50. Посрещане, трансфер до хотел Космос3*. Настаняване в реновирани стандартни стаи.Нощувка.

16 септ Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител –

символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. Връщане в  хотела (ок. 4 часа). Свободно време. Нощувка.

17 септ Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата- Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.Обяд в ресторант в града.

Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела(продължителност на програмата около 8,5 часа).Нощувка.

18 септ Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Ленинградската гара за високоскоростен луксозен влак Сапсан до Санкт Петербург (4 ч.- скорост до 250 км/ч). 

Посрещане на Московската гара в С. Петербург и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

19 септ Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.Обяд в ресторант в града.

Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа(осн. сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура – само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 7,5 часа)  Нощувка.

20 септ Закуска. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург.

Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село – лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата

Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца (продължителност на програмата около 7,5 часа).

Нощувка

21 септ Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф – извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Трансфер до хотела. (ок.6 часа). Свободно време. Нощувка.

22 септ Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч, трансфер летище Пулково за полет Санкт Петербург – Бургас с Аерофлот в 15:55ч. Пристигане на летище Бургас в 19:20 ч.

Полетното разписание е в местни времена.

ТА си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма

Пакетна цена :

Период на
екскурзията

Цена на турист
в двойна стая

Възр.на доп.легло в дв.стая

Единична стая

15.09.1822.09.18

2089 лв.

2020 лв.

 

2533 лв.

лет. такси

210 лв.

 210 лв.

 

210 лв.

 

Обща пак. цена

2299 лв.

2230 лв.

 

2743 лв.

 

Пакетната цена включва :

– самолетен билет  за полети  на Аерофлот Бургас – Москва и С. Петербург-Бургас

 лет. такси 210 лв.към 22.01.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)

– 3 нощувки със закуска в хотел Космос 3* в реновирани стандартни стаи

– 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в С. Петербург в стандартни стаи

– 1 обяд в С. Петербург

– 1 обяд в Москва

– билет за високоскоростен влак Сапсан

– трансфери
– описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
– входни такси за посещаваните музеи по програмата

– слушалки по време на екскурзионната програма
– медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )

– водач от агенцията

Цената НЕ включва:

  • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център – 120 лв. – необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България и 1 цв.снимка паспортен формат

–  лични разходи

Необходим  брой за осъществяване на екскурзията : 30 туристи.

В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената при желание на туристите.

Хотели по програмата:

В Москва:

хотел Космос 3*+

http://www.hotelcosmos.ru/rooms/standart_plus/

хотелът се намира на Проспект Мира, един от главните булеварди на Москва, срущу него е разположен изложбеният комплекс ВДНХ. Пеша може да се отиде до телевизионната кула Останкино и Музея на Космонавтиката. В кафетата и ресторантите на хотела са представени основните световни кухни. Хотелът разполага с фитнес и басейн. Настаняването е в реновирани стаи стадарт плюс. Метростанция ВДНХ – на 200 метра. До Червения площад – директна линия.

В Санкт Петербург: Хотел Москва 4* www.hotel-moscow.ru

Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение – в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева.

На 20 м. от хотела – ст.м.Александър Невски.

Условия за резервация :

Депозит – 35%

Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”
Карта
Снимки