ВЕЛИЧИЕТО НА ПРИБАЛТИКА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ- 13 дни / 12 нощувки

0
Цена
от1,450 лв.
Цена
от1,450 лв.
Вашето име*
Телефон*
Имейл адрес*
Вашето запитване / резервация*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2687
 • 13 дни
 • Хотел 3 звезди
 • автобус
 • 30.07. - 12.08.2022г

ВЕЛИЧИЕТО НА ПРИБАЛТИКА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

БудапещаВаршаваРигаСанкт ПетербургТалинВилнюс Тракай Краков

13 дни / 12 нощувки          

   30.07. – 12.08.2022г                        цена –  1450,00 лв

1 ден – Отпътуване Отпътуване от Бургас в 00,00ч. Ст.Загора- 02,00ч,/разклона за Автомагистрала Тракия/,Пловдив-03,15ч,бензиностанция Шел/Хепи на АМ Тракия посока София, София в 05:00ч.-паркинга през Централна ЖП гара/магазин Билла, по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Будапеща. Настаняване в хотел 3* в Будапеща. Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуваме за Варшава. Пристигане вечерта и настаняване в хотел 3* във Варшава. Нощувка.
3 ден – Закуска. Кратка панорамна и пешеходна обиколка на Полската столица. Силно разрушена по време на Втората световна война Варшава не само е възстановила манастирите, кралските дворци и дворците на полската шляхта, но е успяла да запази духа на отминалите славни времена. Разходка по Кралския тракт, разглеждане на Варшавската русалка на Пазарния площад, разглеждане на Барбакана и Катедралата. Отпътуване следобед. Пресичане на Полша от юг на север, разказвайки си историята на този славен народ. Преминаване транзитно Литва и настаняване в хотел 3 * в столицата на Латвия – Рига. Нощувка.

4 ден – Закуска. Пешеходен тур на града – паметника на свободата, часовника на щастието, къщата на котката, къщите на Тримата братя. Малките средновековни улички ще ни отведат от Шведската порта през Двореца на кръстоносците и Катедралата до паметника на Бременските музиканти. Винаги е добре да опиташ местната кухня, а нашето предложение за тристепенно меню е в един от добрите ресторанти на града. Отпътуване за Русия, пресичайки границата при Псковска област. Късно пристигане и настаняване в хотел 2/ 3 *** в Санкт Петербург. Нощувка.

5 ден – Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург: Панорамна обиколка: Дворцов площад, Медния конник – паметник на цар Петър I, Площада на изкуствата и паметника на Пушкин, Невски проспект, площад на Победата, Константинов дворец, Василиевски площад, Исакиевски площад и Мариински дворец, който редом със Зимния и Таврически дворци е един от трите политически дворци на Петербург, център на събитията през 1917 г. и 1991 г., Смолни – официална резиденция на губернатора на Санкт Петербург. Посещение на Петропавловска крепост  и Исакиевския събор /входните такси са извън цената на екскурзоводската беседа/. Нощувка в Санкт Петербург.

6 ден – Закуска. Посещение на Ермитажа -най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи. Свободно време или по желание Круиз с туристически кораб по р.Нева „Реки и канали на Санкт Петербург – Нева, Мойка и Фонтанка” Нощувка в Санкт Петербург.

7 ден – Закуска. Свободно време за разглеждане на Санкт Петербург. Възможност за посещение на Царско село срещу допълнително заплащане. Нощувка в Санкт Петербург.

8 ден – Закуска. Посещение на Петерхоф -лятна резиденция на руските царе, намираща се на финския залив,30 км западно от Санкт Петербург. Разглеждане на дворцовия комплекс с множество дворци, 150 фонтани и водни каскади, прекрасни паркове. Следобяд отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в Талин.

9 ден – Закуска. Програмата ни започва с разглеждане на Горни град, разположен на хълма Тоомпея – Кулата на средновековния рицарски замък Дългия Герман, Парламента, православната църква Св. Александър Невски, Градините на датския крал, Домската катедрала – рицарски храм от XIII век. Останките от крепостни стени и кули. По улицата Късия крак се отправяме към Долни град. Ще видим Старото кметство, пазарния площад, сградата на немската Ханза. Отпътуване за Вилньос. Нощувка.

10 ден – Закуска. Пешеходен тур в Стария град, включен в списъка на Юнеско за световно културно наследство. Често го наричат най-големия бароков стар град на Европа, а хилядите му посетители ще срещате навсякъде. Обиколката включва – Вратата на Даун, параклиса на Св. Дева Мария на Вилня с нейната чудотворна икона, православният манастир Св. Троица, църквата Св. Казимир, Кметството, Президентството, Университета, Доминиканския манастир, Катедралата, паметника на Великия княз Гедиминас, река Вилня и манастира Св. Анна. А ако искате да погледнете цялата тази красота от високо препоръчваме изкачването със зъбчатка на Крепостния хълм. Отпътуване за Тракай – една от старите столици на великото литовско княжество. Ще посетим островния замък. Продължаваме своя път към Варшава. Настаняване и нощувка.

11 ден – Закуска. Отправяме се към дворцовия комплекс Лазенки, където ще се разходим сред прохладата на красив градски парк. Ще се снимаме край Белия дворец, езерото с театралната сцена, оранжерията и паметника на Шопен. Отпътуване за Краков – старата столица на Полското кралство, културна столица на Република Полша днес. Град с вековни традиции в областта на изкуството, културата, живописта, занаятите, духовността и аристократизма. Първа пешеходна обиколка в Стария град – площад Матейко, Барбакана, улица Флорианска, Централния площад с дворците на полската шляхта и храма на Дева Мария, Ягелонския Университет. Настаняване в хотел в града. Нощувка в Краков.

12 ден – Закуска. Отправяме се към хълма Вавел. Нашето посещение ще започне с разглеждане на Катедрала на полските крале. Продължаваме с посещение на Кралския дворец, именно в него се намира най-голямата колекция от брюкселски гоблени в цяла Европа. Ще посетим Оръжейната и Държавните апартаменти. Свободно време в центъра на града. Следобед отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

13 ден – След закуска отпътуване за България.Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3* от обявените места на отпътуване
• 12 нощувки със закуски – по 1 в Рига, Талин, Вилнюс и Краков; по 2 в Будапеща, Варшава; 4 в Санкт Петербург;
• Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;
• Медицинска застраховка

*гранични и пътни такси

Цената не включва:
• Административна такса за издаване на електронна виза за Санкт Петербург (заплаща се задължително)+допълнителна застраховка за Русия 130,00лв

 • доплащане за единична стая: 650лв.;
  • доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст над 65г.- 28,00 лв
  • Входни такси и допълнителни посещения:

– Обзорна обиколка на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост /20.00 евро/,

– Посещение на Ермитажа, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 50 евро;;

– Посещение на Нижний Парк и Петродворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро;

– Посещение на Царское село и Екатериненски дворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро;

– разходка с корабче по р.Нева – 15,00 евро

– обиколки на Талин, Рига и Вилнюс с местен екскурзовод – 15,00 евро/град

Условия за записване:

 • Копие от международен паспорт
 • Депозит – 30% от пакетната цена при подписване на Договор за туристически пакет
 • Доплащане – до 31 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи за издаване на руска виза:

 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
 • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
 • Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
 • 1 Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки,забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);
 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;

*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза или да увеличи срока за оформяне на визата.

Необходими документи:

 • Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
 • За пътуването се изисква виза,
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни, но туристът е длъжен да се съобразява със санитарните указания на всяка страна и при въвеждане на тестове, ваксини или здравен паспорт е информиран, че са за негова сметка и не са пречка за осъществяването му.
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на СЕЙФ ТРАВЕЛ ЕООД по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „ЛЕВ ИНС” АД,

Стандартни такси за прекратяване: Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване.

1/*Такса прекратяване на Договора не се дължи, при отказ от 3 дни след подписване на Договора за пътуване, само при условие, че остават 68 дни до датата на пътуване. При други случай ТО удържа такса-прекратяване на Договора в размер на 50,00 лв за автобусни пътувания + долуописаните неустойки, според датата на отказа.

2/Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка, както следва:

 • от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 % от цената на човек;            
 • от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 % от цената на човек;            
 • от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 70 % от цената на човек;
 • от 29 до 20 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 90 %  от цената на човек;            
 • от 19 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 % от цената на човек.      

*В размери на посочените неустойки се включва и цената на такса прекратяване на Договора за пакет.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 35
 • Вид използван транспорт: Автобус
 • Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 25
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 

ПЪТУВАЩИЯТ Е ЗАПОЗНАТ СЪС СТАНДАРТНИЯ ФОРМУЛЯР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ДОГОВОРИТЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

стандартен формуляр по директива

Снимки